Als student kun je een lijst van al je Studio-groepen bekijken op de pagina 'Groepen' in je Studio-instellingen. Afhankelijk van je rol in elke groep kun je de ledenlijst bekijken, een groepsnaam wijzigen, leden toevoegen of verwijderen, de rollen van groepsleden aanpassen, een groep verlaten en groepen verwijderen.
Je kunt ook Studio-groepen aanmaken en beheren .
Open Studio-instellingen
Klik in het navigatiemenu van Studio op het tabblad Instellingen .
Open groepen
Klik op het tabblad Groepen .
Groepen bekijken
In Groepen kun je een groep zoeken, een groep aanmaken en een lijst van al je groepen bekijken.
Om een specifieke groep uit uw groepenlijst te vinden, voert u de groepsnaam of het groeps-ID in het zoekveld in [1].
Om een nieuwe groep te maken , klikt u op de knop Groep maken [2].
De groepenlijst toont de volgende informatie over uw groepen:
- Groepsnaam [3]: de naam van elke groep; standaard worden groepen in alfabetische volgorde weergegeven.
- Groeps-ID [4]: het ID-nummer dat automatisch aan een groep wordt toegewezen bij het aanmaken.
- Toestemming [5]: jouw rol binnen de groep. Groepsrollen zijn onder andere Lid en Manager.
- Aantal leden [6]: het totale aantal mensen in de groep, inclusief jezelf.
Let op: de lijst met groepen toont alleen groepen waarvan u lid bent. Als u een groep verlaat, zelfs een groep die u zelf hebt aangemaakt, wordt deze niet meer in uw lijst met groepen weergegeven.
Groepsopties bekijken
Om uw groepsbeheeropties te bekijken, zoekt u de groep in de lijst en klikt u op het pictogram Opties [1]. De weergegeven beheeropties worden bepaald door de machtigingsstatus van uw groep.
Managers kunnen de groep bewerken, verlaten en verwijderen [2]. Lees meer over het beheren van Studio-groepen.
Leden kunnen de groepslijst bekijken en de groep verlaten [3].
Groep bekijken
Om een groep te bekijken, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie ' Weergave' [2].
Groepslijst bekijken
In het groepsvenster worden de groeps-ID [1] en de lijst met groepsleden [2] weergegeven.
Je kunt ook je groepslidmaatschap beheren. Om de groep te verlaten, klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [3] en selecteer je vervolgens de optie Groep verlaten [4].
Om het groepsvenster te sluiten, klikt u op de knop Sluiten [5] of op het X- pictogram [6].
Groep verlaten
Om een groep te verlaten, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie 'Groep verlaten' [2].
Verlof bevestigen
Klik op de knop 'Groep verlaten' .
Let op: wanneer u een groep verlaat, wordt deze niet langer weergegeven in uw groepenlijst en kunt u de groep niet meer bekijken in uw Studio-account. Studio-beheerders kunnen echter wel alle groepen in het Studio-account van uw instelling bekijken. Als u een groep wilt beheren of controleren die niet in uw groepenlijst wordt weergegeven, neem dan contact op met uw Studio-beheerder.