Je kunt media die met je gedeeld zijn bekijken in je gedeelde bibliotheek. Als media met je gedeeld zijn, kun je de lijst met groepen en personen bekijken met wie de media ook gedeeld zijn, de media delen of je gedeelde toegang beheren, inclusief het verwijderen van je eigen toegang. Als je de media aan Studio hebt toegevoegd, of als je een mediabestand dat met je gedeeld is kunt bewerken, kun je ook de gedeelde toegang beheren voor alle anderen met wie het bestand gedeeld is.
Als media met je gedeeld worden, kun je er ook een kopie van maken in je eigen bibliotheek.
Open gedeelde bibliotheek
Klik op het vervolgkeuzemenu ' Gedeelde bibliotheek' .
Ga naar de pagina Gedeelde bibliotheek, zoek de media op en klik op het pictogram Opties [1]. Klik vervolgens op de link Media delen [2].
Opmerking: U kunt ook media delen vanuit uw bibliotheek via het menu 'Opties' van Studio Media Player .
Bekijk de lijst met gedeelde opties
Bekijk de groepen en personen met wie de media wordt gedeeld in de lijst ' Gedeeld met ' [1].
Je kunt de media ook delen met andere gebruikers en groepen [2].
Opmerking: Als de media alleen met 'Kan bekijken'- toegang [3] met u gedeeld wordt, kunt u de media delen met andere gebruikers en groepen. U kunt de media echter alleen delen met 'Kan bekijken'-toegang.
Om uw eigen toegang tot de media te beheren, klikt u op het vervolgkeuzemenu 'Toegang delen' [1].
Als het bestand met u is gedeeld met toegang tot 'Kan bekijken' [2], kunt u de optie 'Kan bewerken' niet selecteren [3].
Om uw gedeelde toegang te verwijderen, klikt u op de optie Toegang intrekken [4].
Als je de media aan Studio hebt toegevoegd of als deze met bewerkingsrechten met je is gedeeld, kun je de gedeelde toegang van anderen beheren.
In het gedeelte 'Gedeeld met' zoekt u de gebruiker of groep in de lijst. Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu 'Toegang delen' [1].
Om een andere gebruiker toe te staan de media te bekijken, kopiëren en delen, selecteer je de optie ' Kan bekijken' [2].
Om een andere gebruiker de mogelijkheid te geven de media te bekijken, bewerken, verwijderen, downloaden, kopiëren en delen, selecteer je de optie ' Kan bewerken' [3].
Om de gedeelde toegang van een gebruiker te verwijderen, klikt u op de optie Toegang intrekken [4].
Klik op de knop Bijwerken .
Kopie maken
Op de pagina 'Gedeeld met mij' kunt u media naar uw eigen bibliotheek kopiëren. Klik op het pictogram 'Opties' [1] en vervolgens op de link ' Kopiëren naar mijn bibliotheek' [2].
Kopie opslaan
Voer een titel voor de media in in het veld Mediatitel [1].
Om een locatie voor de kopie op te geven, klikt u op het vervolgkeuzemenu Bestemming en selecteert u de optie Mijn bibliotheek of een cursuslocatie [2].
Om de kopie op te slaan, klikt u op de knop Opslaan [3].