Om du ändrar en resurs (inlärningsaktivitet) i Canvas som tidigare delades med Commons kan du dela den ändrade resursen med Commons igen för att uppdatera den befintliga resursen i Commons. Endast användaren som ursprungligen delade en resurs med Commons kan uppdatera resursinnehållet. Administratörer kan dock redigera resursdetaljer.
Anteckningar:
- För att aktivera Commons i din Canvas-instans, vänligen kontakta Canvas-supporten.
- Om du väljer att uppdatera en tidigare delad resurs kommer den tidigare versionen att ersättas. Om du väljer att inte uppdatera en tidigare delad resurs kommer en ny resurs att skapas.
- Du kan inte uppdatera resurser som är markerade som godkänt innehåll.
- Commons är tillgängligt i alla Canvas Lite-konton. Canvas Lite-användare är begränsade till att hitta, importera och dela offentliga resurser. Innehåll som delas till Commons från Canvas Lite kommer endast att vara tillgängligt i Canvas Lite-kurser.
Öppen kurs
I den globala navigeringen klickar du på länken Kurser [1] och sedan på kursens namn [2].
Öppna funktionsområde
I kursnavigeringen klickar du på länken till funktionsområdet där resursen som du vill uppdatera finns.
Om du har ändrat en kurs och vill dela den som en uppdatering på Commons, gå till kursinställningar.
Obs: Om du ändrar filnamnet när du uppdaterar en fil kanske Commons inte kan matcha det med din befintliga resurs.
Dela till Commons
Leta reda på resursen [1] och klicka på ikonen Alternativ [2]. Klicka sedan på länken Dela till Commons [3].
Välj uppdateringsalternativ
Commons kontrollerar automatiskt om resursen kan uppdateras och skapar ett standardalternativ. För att manuellt välja om den delade resursen är en uppdatering av en tidigare delad resurs, klicka på växlingsknappen Är detta en uppdatering av en tidigare delad resurs?.
Anteckningar:
- Om du väljer att inte uppdatera den tidigare delade resursen skapas en ny resurs.
- Resurser som inte tidigare delats med Commons kommer inte att ha ett uppdateringsalternativ.
Visa vald resurs
Resursen du delar är förvald.
Godkänt innehåll
Du kan inte uppdatera tidigare delade resurser som för närvarande är markerade som godkänt innehåll av en administratör. Innan du uppdaterar godkänt innehåll, be administratören att avmarkera resursen som godkänt innehåll.
Ändra resurs
Om du har delat mer än en typ av resurs kommer Commons att verifiera den bästa matchningen för vilken resurs du uppdaterar. För att ändra vilken resurs du uppdaterar, klicka på länken Ändra .
Välj resurs
En lista över tidigare delade resurser är förifylld. För att uppdatera en resurs klickar du på alternativknappen bredvid önskad resurs.
Lägg till versionsanteckningar
I fältet Versionsanteckningar kan du informera användarna om vad du har uppdaterat. Versionsanteckningar visas för användarna på resursinformationssidan.
Redigera resursinformation
Redigera resursinformation , innehållslicenser och delningsalternativ om det behövs.
Obs! Resurser som inte längre finns inom en användares omfattning visas inte på användarens uppdateringssida. Till exempel att ändra delningsalternativet från ditt konto till inom specifika grupper.
Uppdatera resurs
När du är redo klickar du på knappen Uppdatera .
Visa uppdaterad resurs
Visa din uppdaterade resurs. Det kan ta upp till 30 minuter att bearbeta en resurs. Förhandsgranskningar av resurser är inte tillgängliga medan resursen bearbetas.