Som administratör kan du inaktivera inställningen för synkronisering till SIS för alla uppgifter i ett konto enligt uppgiftens förfallodatum.
Obs! För att starta om betygssynkroniseringen för inaktiverade uppgifter måste du återaktivera synkronisering till SIS för uppgifterna individuellt.
Öppna konto
I den globala navigeringen klickar du på länken Admin [1] och sedan på kontots namn [2].
Öppen SIS-integration
Klicka på länken SIS-integration i kontonavigeringsmenyn.
Öppna verktyg
På sidan SIS-integrering klickar du på fliken Verktygsprogram .
Visa Inaktivera synkronisering till SIS
Visa avsnittet Inaktivera synkronisering till SIS.
Välj förfallodatum
Du kan inaktivera alla uppgifter med förfallodatum före ett visst datum. Som standard är datumet dagens datum [1].
För att använda ett annat datum, klicka på kalenderikonen [2] och välj ett datum. Alternativt kan du ange ett datum i formen ÅÅÅÅ-MM-DD i datumfältet [1].
Bekräfta konsekvenser
Om du inaktiverar synkroniseringen till SIS för en grupp uppgifter kan du bara återaktivera synkroniseringen till SIS individuellt.
Klicka i kryssrutan Jag förstår konsekvensen av den här åtgärden och tilldelningarna måste återaktiveras för synkronisering med SIS .
Inaktivera synkronisering till SIS
Om du vill inaktivera uppgifter med förfallodatum före det angivna datumet klickar du på knappen Inaktivera .
Visa Inaktivera synkronisering till SIS-historik
Det senast utförda synkroniseringsjobbet till SIS visas. Du kan se datum och tid för jobbet [1] och dess status [2].
För att se den senaste informationen kan du klicka på knappen Uppdatera [3].
Öppna felloggen
För att visa felloggar för ett ofullständigt jobb, klicka på statuslänken.