Vid behov kan du som ägare arkivera och ta bort läroplanskartor. Du kan också ta bort en arkiverad läroplanskarta. Att arkivera en karta förhindrar att någon använder den för att skapa en ny spårare. Att ta bort en läroplanskarta permanent tar bort kartan tillsammans med tillhörande standarder, bedömningar och nålar.
Om det behövs kan du avarkivera en läroplanskarta. Du kan dock inte återställa borttagningen av en läroplanskarta.
Om du är en samarbetspartner på en läroplanskarta kan du arkivera, avarkivera och ta bort kartan. Kartan kommer dock också att arkiveras, avarkiveras eller tas bort för alla andra samarbetspartners i ditt team.
Obs! Om stegen i den här lektionen inte matchar vad som visas i ditt konto kan du använda den äldre vyn. För steg i den äldre vyn, se Hur arkiverar eller tar jag bort en läroplankarta i den äldre vyn?.
Öppna kartor
I menyn Global navigering klickar du på länken Kartor .
Välj kategori
För att se en läroplankarta, klicka på en kategori.
Arkivplankarta
För att arkivera en karta som du äger, klicka på ikonen Arkiv .
För att arkivera en karta där du samarbetar med ett team, klicka på fliken Samarbetar [1]. Klicka sedan på ikonen Arkivera för team .
Visa arkiverade kartor
För att visa en lista över dina arkiverade kartor klickar du på fliken Arkiverade .
Obs! Arkiverade kartor som används i spårare visas även i kategorin Använda i spårare.
Ta bort eller avarkivera läroplankarta
För att avarkivera en karta, klicka på ikonen Avarkivera [1]. För att permanent ta bort en arkiverad läroplankarta, klicka på ikonen Ta bort [2].
För att avarkivera en karta som du samarbetar med ett team kring, klicka på ikonen Avarkivera [1]. För att permanent ta bort en arkiverad läroplankarta som du samarbetar med teamet kring, klicka på ikonen Ta bort [2].
Anteckningar:
- När du permanent tar bort en läroplankarta tar du även bort tillhörande standarder, bedömningar och nålar.
- Du kan inte återställa en borttagen läroplanskarta. Om du däremot skapade en spårare från den kan du skapa en ny läroplanskarta från den spåraren.
Bekräfta borttagning
När du väljer Ta bort visas bekräftelsefönstret. Klicka på knappen Ta bort för att bekräfta borttagningen.