I Mastery Connect må dokumentbaserte vurderinger som er opprettet, men som ennå ikke er i bruk i sporere, tilbakestilles til utkasttilstand før de kan redigeres.
Hvis en dokumentbasert vurdering er i bruk i en sporingsenhet, kan den ikke tilbakestilles til utkasttilstand, men begrensede redigeringer kan gjøres. Vurderingen vil forbli i sin opprinnelige form der den allerede er i bruk. For å gjøre ytterligere redigeringer kan du slette vurderingen fra alle sporingsenheter og tilbakestille den til utkasttilstand, eller du kan klone den .
Merknader:
- Vurderinger kan bare redigeres av brukeren som opprettet dem.
- Når du sletter en vurdering fra en sporingsenhet, slettes eventuelle eksisterende poengsummer i sporingsenheten og kan ikke gjenopprettes.
- Når du kloner en vurdering, fortsetter den å eksistere i sin opprinnelige form i eventuelle sporingsprogrammer der den allerede brukes.
- Hvis trinnene i denne leksjonen ikke samsvarer med det som vises i kontoen din, kan det hende du bruker det nye grensesnittet. For trinn for bruk av det nye grensesnittet, se Hvordan redigerer jeg en dokumentbasert vurdering som lærer?
Åpne vurderinger
Klikk på lenken Vurderinger i Global navigasjon.
Se vurderinger
For å søke etter kun utkast, klikk på Utkast- fanen [1]. For å søke etter vurderinger du har opprettet, klikk på Opprettet -fanen [2].
For å søke etter en spesifikk elementbasert vurdering, skriv inn vurderingsnavnet i feltet Søk i vurderinger [4] og klikk på Søk- knappen [5].
For å se alle tilgjengelige filtre, klikk på Utvid- ikonet [6].
Bruk filtre
For å velge filterkriterier, klikk på rullegardinmenyene.
Åpne vurderingsredigereren
For å redigere en vurdering, klikk på Mer- ikonet. Klikk deretter på Rediger- lenken i rullegardinmenyen.
Gå tilbake til utkast
Hvis vurderingen du velger allerede er opprettet, vises vinduet Rediger vurdering. For å tilbakestille vurderingen til utkasttilstand, klikk på Tilbake til utkast- knappen.
Rediger vurdering i bruk
Hvis du redigerer en vurdering som er levert til en sporingsenhet, vises meldingen Vurdering i bruk. Klikk på Fortsett- knappen for å åpne vurderingsredigereren og gjøre begrensede redigeringer.
Åpne Innstillinger
For å åpne innstillingsfeltet, klikk på Innstillinger- knappen.
Rediger innstillinger
For å endre navnet på vurderingen, skriv inn det nye navnet i Tittel- feltet [1]. For å endre beskrivelsen, skriv inn ny tekst i Beskrivelse- feltet [2]. For å velge en ny personverninnstilling, klikk på rullegardinmenyen Personvern [3].
For å lagre endringene, klikk på Lagre- knappen [4].
Legg til spørsmål
For å legge til flere spørsmål i vurderingen, klikk på Legg til spørsmål- knappen.
Legg til spørsmålsdetaljer
I vinduet Legg til spørsmål bruker du rullegardinmenyene til å velge antall, spørsmålstype og standarder for spørsmålet [1]. Klikk deretter på Legg til- knappen [2].
Rediger spørsmål
For å endre antall poeng som gis for et spørsmål, skriv inn en ny verdi i Poeng- feltet [1].
For å endre spørsmålstypen, klikk på rullegardinmenyen Spørsmålstype og velg en ny spørsmålstype [2].
For å endre standardjusteringen for spørsmålet, klikk på rullegardinmenyen Standard og velg en ny standard [3].
For å fjerne et spørsmål fra vurderingen, klikk på Flere alternativer -ikonet [4]. Klikk deretter på Fjern- knappen [5].
Fjern eksisterende vedlagt dokument
Bare ett dokument kan legges ved en vurdering om gangen. For å fjerne et eksisterende vedlagt dokument, klikk på ikonet Flere alternativer [1]. Klikk deretter på Fjern- lenken [2].
Last opp dokument
For å laste opp et nytt dokument, klikk på Last opp dokument- knappen.
Velg dokument
I vinduet Last opp dokument velger du dokumentet [1]. Klikk på Lukk -knappen [2] for å lukke vinduet.
Rediger poengsum
For å redigere poengsummer for mestring, klikk på Poengsum- knappen [1].
For å endre poengsummene for mestring for vurderingen, angi de nye minimumspoengene for mestring eller nesten mestring i feltene for mestringsnivå [2].
Hvis et spørsmål er verdt mer enn ett poeng, kan du justere mestringsnivåene for spørsmålet ved å angi nye minimumspoeng for mestring og nesten mestring i feltene for mestring eller nesten mestring for elementet [3].
For å lagre endringene, klikk på Lagre- knappen [4].
Avslutningsvurdering
For å avslutte vurderingsredigereren og beholde utkasttilstanden, klikk på Avslutt -knappen.