Canvas Career-opplevelsen er utviklet for å hjelpe voksne elever med videreutdanning og karriereutvikling. Som kontoadministrator kan du:
- Se hvordan elevene presterer på tvers av kurs med AI-drevet innsikt
- Opprett og administrer programmer og kurs, inkludert AI-drevet kurs- og innholdsproduksjon
- Registrer elever basert på brukerattributter som avdeling eller team
- Tilpass ferdigheter til læring for å sikre at programmene dine gir målbare resultater
For å se brukermenyen, klikk på rullegardinmenyen [1]. Du kan se meldinger ved å klikke på innboksikonet [2]. For å bytte konto, klikk på rullegardinmenyen Konto [3]. For å bytte tilgang, klikk på rullegardinmenyen Tilgang [4]. For å administrere brukerinnstillinger, klikk på knappen Brukerinnstillinger [5]. For å logge ut av kontoen din, klikk på Logg ut- knappen [6].
Vis data og innsikt
Siden Data og innsikt [1] viser elevens fremgang på tvers av kurs og programmer med widgeter [2]. Klikk på Innsiktsfeed- knappen [3] for å se sanntids AI-generert innsikt om elevens fremgang, ferdighetsutvikling og engasjement [4]. Fra feeden kan du klikke på et kort for å utføre en foreslått handling, for eksempel å sende et notat. Notatet er forhåndsgenerert basert på innsikten og vil vises i elevens Canvas Career-innboks og bli sendt til e-postadressen deres.
Merk: Dette dashbordet erstatter ikke administrasjon og emneanalyse.
Vis personansvarlig
Roller på kursnivå er roller med tillatelser som gir en bruker tilgang på kursnivå. Vanligvis kan ikke brukere med disse rollene se mer enn det som er i Canvas-kursene deres.
Canvas Career tilbyr fem grunnleggende brukerroller på kursnivå som hver inkluderer sitt eget sett med standardtillatelser. Canvas Career-basisrollene er:
- Lærer [1]: Lærerrettigheter har nok tillatelser til å få tilgang til og samhandle med kursmateriell.
- Instruktør [2]: Instruktørrollen gir en bruker kursadministratortillatelser, noe som gir dem kontroll over det eller de tildelte kurset eller kursene. Institusjoner kan imidlertid revidere og begrense disse tillatelsene etter behov, avhengig av institusjonens behov.
- Tilrettelegger [3]: Tilretteleggerrollen er ment å støtte instruktørrollen. Administratorer kan administrere tilretteleggertillatelser.
- Designer [4]: Designerrollen brukes til å registrere brukere som er ansvarlige for oppretting og administrasjon av kurs. Generelt har brukere med designerrollen tillatelser som lar dem opprette og kuratere kursinnhold og se kursbruksdata. Disse tillatelsene kan imidlertid variere mellom institusjoner.
- Observatør [5]: Denne brukerrollen kan knyttes til en elev som er påmeldt et kurs. Observatører har færrest tillatelser.

For å se tillatelser for kontoroller, klikk på lenken Kontoroller [1]. Kontoadministratorer kan angi tillatelser for alle brukere i Canvas Career. Administratorer kan opprette flere kontonivåroller med tillatelser på kontonivå ved å bruke Legg til rolle- knappen. [2] .
For å se listen over elever, klikk på Personer- lenken [1]. Administratorer kan klikke på filterikonet for tabellkolonnen [2] for å redigere og organisere filteralternativene. Du kan filtrere brukermetadataene og velge alle brukere du kan registrere. For å administrere en bruker, klikk på Alternativer -ikonet [3]. For å utføre massehandlinger på siden, velg mer enn én bruker [4] og klikk på Massehandlinger- knappen [5]. Derfra kan du registrere de valgte elevene, tildele dem en leder, sende dem en melding, suspendere eller slette dem [6].
Merk: Administratorer kan også legge til nye brukere via en CRM-plattform (Customer Relationship Management).
Du kan merke brukere med organisasjoner [1], avdelinger [2], team [3] og organisasjonsroller [4].
Vis synkroniserbare objekter
Synkroniserbare objekter er ditt sentrale knutepunkt for å administrere og gjenbruke innhold og aktiviteter. Klikk på rullegardinmenyen Læringsbibliotek [1], og klikk deretter på lenken Synkroniserbare objekter [2]. For å legge til synkroniserbare objekter kan du manuelt legge til innhold og aktiviteter [3] eller generere innhold med IgniteAI. I tillegg kan objekter kopieres fra andre kurs.
Merk: Innhold må legges til manuelt; det legges ikke til automatisk. Du kan legge til innhold ved å kopiere eksisterende innhold, opprette nye objekter eller bruke IgniteAI.
Etter at du har publisert innholdet, velg hvor du vil synkronisere det [1], og klikk deretter på Synkroniser- knappen [2].
Legg til et nytt program
Læringsleverandøradministratorer kan opprette programmer ved å samle eller gruppere kurs, noe som lar brukere være påmeldt flere kurs samtidig og gir en strukturert kurssekvens. Klikk på rullegardinmenyen Læringsbibliotek [1], og velg Programlenken [2]. Klikk deretter på knappen Legg til et program [3].
For å opprette et lineært program, velg lenken Lineær [1]. For å opprette et ikke-lineært program, velg lenken Ikke-lineær [2]. Klikk deretter på knappen Legg til kurs [3].
Merk: Kurs innenfor et program kan være obligatoriske eller valgfrie.
Legg til nye kurs
Alle kursene i kontoen din vises på Kurs-siden. For å lage et nytt kurs, klikk på rullegardinmenyen Læringsbibliotek [1]. Klikk deretter på Kurs- lenken [2]. For å opprette et kurs manuelt, klikk på Legg til kurs-knappen [3]. Administratorer har også muligheten til å bruke IgniteAI til å hjelpe til med å bygge kurs [4] .
Vis ferdighetsbehandling
For å se ferdighetstaksonomien, klikk på rullegardinmenyen Ferdighetsbehandling [1]. Klikk deretter på lenken Ferdighetstaksonomi [2]. For å redigere en ferdighet, hold musepekeren over ferdighetsnavnet [3] og klikk på Rediger- ikonet [4]. For å legge til en ferdighet, klikk på Legg til- knappen [5]. Når du er ferdig med å redigere, klikker du på Synkroniser -knappen [6]. Synkronisering av ferdighetene dine vil legge til, oppdatere og fjerne ferdighetene som er knyttet til læringsinnholdet ditt, for eksempel sider, oppgaver og eksterne verktøy. Denne prosessen vil også påvirke ferdigheter som elevene allerede har tilegnet seg.
For å slå sammen eller slette ferdigheter, merk av i avmerkingsboksene du ønsker [7]. For å slå sammen ferdigheter, klikk på Slå sammen- knappen [8]. For å slette valgte ferdigheter, klikk på Slett- knappen [9]. For å slette individuelle ferdigheter, klikk på Papirkurv- ikonet [10].
For å vise og redigere konfigurasjoner, som å laste opp din egen ferdighetstaksonomi, klikk på Konfigurasjoner- fanen [11].
Klikk på lenken Ferdighetsjustering [1] for å se kursene [2] og programmene [3] som er tilpasset hver ferdighet.