Als Studio-beheerder kunt u een lijst van alle andere groepen in het Studio-account van uw instelling bekijken op de pagina 'Groepen' in de Studio-instellingen. Zelfs als u geen lid bent van een groep, kunt u als beheerder elke groep beheren, inclusief het wijzigen van groepsnamen, het beheren van de ledenlijst en de rollen van de leden, en het verwijderen van groepen.
Je kunt ook een lijst van al je groepen bekijken .
Open groepen
Klik in het menu Instellingen op het tabblad Groepen .
Andere groepen openen
Standaard toont Groepen een lijst van al uw groepen. Ga voor meer informatie naar onze handleiding over het bekijken en beheren van uw Studio-groepen .
Om de lijst met andere groepen te openen, klikt u op het vervolgkeuzemenu Groepen [1]. Selecteer vervolgens de optie Andere groepen [2].
Bekijk de lijst met andere groepen
De lijst 'Andere groepen' toont alle groepen in het Studio-account van uw instelling waarvan u geen lid bent. Wanneer u 'Andere groepen' bekijkt, kunt u naar een groep zoeken en een lijst met alle groepen binnen uw instelling bekijken.
Om een specifieke groep te vinden, voert u de groepsnaam of het groeps-ID in het zoekveld in [1].
De lijst met overige groepen toont de volgende informatie:
- Groepsnaam [2]: de naam van elke groep; standaard worden groepen in alfabetische volgorde weergegeven.
- Groeps-ID-nummer [3]: het ID-nummer dat automatisch aan een groep wordt toegewezen bij het aanmaken.
- Aantal leden [4]: het totale aantal mensen in de groep, inclusief jezelf.
Om de lijst 'Andere groepen' te sorteren op groepsnaam, ID of aantal leden, klikt u op een kolomkop [5]. U kunt de lijst in oplopende of aflopende volgorde sorteren.
Om extra groepen te bekijken, gebruikt u de paginanavigatiepictogrammen [6]. Er worden maximaal tien groepen per pagina weergegeven.
Let op: de zoekfunctie geeft alleen resultaten weer van de momenteel geselecteerde groepspagina. Als uw zoekopdracht geen resultaat oplevert, moet u mogelijk overschakelen naar de lijst 'Mijn groepen'.
Groepsopties bekijken
Als beheerder kunt u elke groep in de lijst 'Overige groepen' beheren.
Om de opties voor groepsbeheer te bekijken, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram ' Opties' van de groep [1]. Je kunt de groep bewerken [2] en de groep verwijderen [3].
Groep bewerken
Om de details van een groep te bekijken en te bewerken, klikt u op de link met de groepsnaam [1].
U kunt ook de groep in de lijst zoeken en op het pictogram 'Opties' van de groep klikken [2]. Selecteer vervolgens de optie 'Bewerken' [3].
Groepsgegevens bewerken
In het venster Groep bewerken kunt u de groeps-ID [1] bekijken, de groepsnaam [2] bekijken en bewerken, leden toevoegen [3], de lijst met groepsleden bekijken [4] en de rollen van groepsleden beheren [5].
Om de rol van een groepslid te wijzigen, zoek je het groepslid op en klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [6]. Selecteer vervolgens de rol [7] of verwijder het lid uit de groep [8].
Om de groep te verwijderen, klikt u op het pictogram Verwijderen [9].
Om de wijzigingen die je in de groep hebt aangebracht op te slaan, klik je op het pictogram 'Opslaan' [10].
Om het venster Groep bewerken te sluiten, klikt u op de knop Annuleren [11] of op het pictogram Sluiten [12].
Bekijk de melding voor beheerdersleden
Als een groepslid ook een Studio-beheerder is, kan hij of zij elke groep in het Studio-account bekijken en bewerken, zelfs als hij of zij met alleen de rechten 'Lid' aan de groep is toegevoegd. Naast het vervolgkeuzemenu 'Rol' van de beheerder wordt een beheerderspictogram weergegeven.
Groep verwijderen
Om een groep te verlaten, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie 'Verwijderen' [2].
Bevestig verwijderen
Klik op de knop Verwijderen .
Let op: wanneer u een groep verwijdert, worden alle leden uit de groep verwijderd en wordt de toegang tot gedeelde media ingetrokken. Breng de groepsleden op de hoogte voordat u een actieve Studio-groep verwijdert.