Je kunt een lijst van al je Studio-groepen bekijken op de pagina 'Groepen' in je Studio-instellingen. Als Studio-beheerder kun je alle groepen beheren, ongeacht je toegewezen groepsrol. Je kunt een groepsnaam wijzigen, groepsleden toevoegen of verwijderen, de rollen van groepsleden aanpassen, een groep verlaten en groepen verwijderen.
Standaard toont de pagina Instellingen > Groepen een lijst van al uw groepen. Als beheerder kunt u echter alle Studio-groepen in het Studio-account van uw instelling bekijken en beheren .
Open groepen
Klik in het menu Instellingen op het tabblad Groepen .
Groepen bekijken
Standaard toont Groepen de lijst Mijn Groepen [1]. U kunt echter overschakelen naar de weergave van alle andere groepen waaraan u niet bent toegewezen. Raadpleeg onze handleiding over het bekijken en beheren van andere Studio-accountgroepen voor meer informatie.
Om een specifieke groep te vinden, voert u de groepsnaam of het groeps-ID in het zoekveld in [2].
Je kunt ook een nieuwe groep aanmaken [3].
Let op: de zoekfunctie geeft alleen resultaten weer van de momenteel geselecteerde groepspagina. Als uw zoekopdracht geen resultaat oplevert, moet u mogelijk overschakelen naar de lijst 'Mijn groepen' of 'Andere groepen'.
Groepenlijst bekijken
De groepenlijst is een gepagineerde lijst die maximaal tien groepen per pagina weergeeft. De lijst toont de volgende informatie:
- Groepsnaam [1]: de naam van elke groep; standaard worden groepen in alfabetische volgorde weergegeven.
- Groeps-ID-nummer [2]: het ID-nummer dat automatisch aan een groep wordt toegewezen bij het aanmaken.
- Toestemming [3]: jouw rol binnen de groep. Groepsrollen zijn onder andere Lid en Manager.
- Aantal leden [4]: het totale aantal mensen in de groep, inclusief jezelf.
Om extra groepen te bekijken, gebruikt u de paginanavigatiepictogrammen [5].
Om de groepslijst op kolom in oplopende of aflopende volgorde te sorteren, klikt u op de kolomkop [6].
Opmerking: Omdat u geen lid bent van de groepen in de lijst 'Andere groepen', wordt de kolom 'Machtigingen' niet weergegeven. Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het bekijken en beheren van andere Studio-accountgroepen .
Groepsopties bekijken
Als beheerder kunt u elke groep in uw lijst 'Mijn groepen' beheren.
Om de opties voor groepsbeheer te bekijken, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram ' Opties' van de groep [1]. Je kunt de groep bewerken [2], de groep verlaten [3] en de groep verwijderen [4].
Groep bewerken
Om de details van een groep te bekijken en te bewerken, klikt u op de link met de groepsnaam [1].
U kunt ook de groep in de lijst zoeken en op het pictogram 'Opties' van de groep klikken [2]. Selecteer vervolgens de optie 'Bewerken' [3].
Groepsgegevens bewerken
In het venster Groep bewerken kunt u de groeps-ID [1] bekijken, de groepsnaam [2] bekijken en bewerken, leden toevoegen [3], de lijst met groepsleden bekijken [4] en de rollen van groepsleden beheren [5].
Om de rol van een groepslid te wijzigen, zoek je het groepslid op en klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [6]. Selecteer vervolgens de rol [7] of verwijder het lid uit de groep [8].
Om de groep te verwijderen, klikt u op het pictogram Verwijderen [9].
Om de wijzigingen die je in de groep hebt aangebracht op te slaan, klik je op het pictogram 'Opslaan' [10].
Om het venster Groep bewerken te sluiten, klikt u op de knop Annuleren [11] of op het pictogram Sluiten [12].
Bekijk de melding voor beheerdersleden
Naast het vervolgkeuzemenu 'Rol' van een beheerder wordt een beheerderspictogram weergegeven. Als Studio-beheerder kunt u elke groep in het Studio-account bekijken en bewerken, zelfs als u alleen lidrechten hebt.
Groep verlaten
Om een groep te verlaten, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie 'Groep verlaten' [2].
Verlof bevestigen
Klik op de knop 'Groep verlaten' .
Let op: wanneer je een groep verlaat, wordt deze niet meer weergegeven op je pagina 'Mijn groepen'. Je kunt de groep echter nog steeds vinden op de pagina 'Andere groepen'.
Groep verwijderen
Om een groep te verwijderen, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie 'Verwijderen' [2].
Bevestig verwijderen
Klik op de knop Verwijderen .
Let op: het verwijderen van een groep verwijdert alle leden uit de groep en trekt de toegang tot alle gedeelde media in. Breng de groepsleden op de hoogte voordat u een actieve Studio-groep verwijdert.