Als je bent aangewezen als groepsbeheerder, kun je wijzigingen aanbrengen in de groep op de pagina Groepen in de Studio-instellingen. Als groepsbeheerder kun je de groepsnaam wijzigen, personen aan een groep toevoegen of verwijderen en beheerdersrechten toekennen aan andere groepsleden.
Let op: groepsleden kunnen hun lidmaatschap van een groep beheren. Je kunt ook je Studio-groepen bekijken .
Open Studio-instellingen
Klik in het navigatiemenu van Studio op het tabblad Instellingen .
Open groepen
Klik op het tabblad Groepen .
Groepsmachtigingen bekijken
Je kunt je rol binnen een groep bekijken in de lijst met groepen. Als je groepsbeheerder bent, wordt in de kolom 'Machtigingen' het label 'Beheerder' weergegeven. Als groepsbeheerder kun je de groep bewerken, verlaten en verwijderen.
Groep bewerken
Om de details van een groep te bekijken en te bewerken, klikt u op de link met de groepsnaam [1].
U kunt ook de groep in de lijst zoeken en op het pictogram 'Opties' van de groep klikken [2]. Selecteer vervolgens de optie 'Bewerken' [3].
Groepsgegevens bewerken
In het venster Groep bewerken kunt u de groeps-ID [1] bekijken, de groepsnaam [2] bekijken en bewerken, leden toevoegen [3], de lijst met groepsleden bekijken [4] en de rollen van groepsleden beheren [5].
Om de rol van een groepslid te wijzigen, zoek je het groepslid op en klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [6]. Selecteer vervolgens de rol [7] of verwijder het lid uit de groep [8].
Om de groep te verwijderen, klikt u op het pictogram Verwijderen [9].
Om de wijzigingen die je in de groep hebt aangebracht op te slaan, klik je op het pictogram 'Opslaan' [10].
Om het venster Groep bewerken te sluiten, klikt u op de knop Annuleren [11] of op het pictogram Sluiten [12].
Bekijk de melding voor beheerdersleden
Als een groepslid ook een Studio-beheerder is, kan hij of zij elke groep in het Studio-account bekijken en bewerken, zelfs als hij of zij met alleen de rechten 'Lid' aan de groep is toegevoegd. Naast het vervolgkeuzemenu 'Rol' van de beheerder wordt een beheerderspictogram weergegeven.
Groep verlaten
Om een groep te verlaten, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie 'Groep verlaten' [2].
Verlof bevestigen
Klik op de knop 'Groep verlaten' .
Let op: wanneer u een groep verlaat, wordt deze niet langer weergegeven in uw groepenlijst en kunt u de groep niet meer bekijken in uw Studio-account. Studio-beheerders kunnen echter wel alle groepen in het Studio-account van uw instelling bekijken. Als u een groep wilt beheren of controleren die niet in uw groepenlijst wordt weergegeven, neem dan contact op met uw Studio-beheerder.
Groep verwijderen
Om een groep te verwijderen, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie 'Verwijderen' [2].
Bevestig verwijderen
Klik op de knop Verwijderen .
Let op: het verwijderen van een groep verwijdert alle leden uit de groep en trekt de toegang tot alle gedeelde media in. Breng de groepsleden op de hoogte voordat u een actieve Studio-groep verwijdert.