Als docent kunt u mogelijk aangepaste groepen voor het delen van media aanmaken in uw Studio-account. Gebruikers die aan dezelfde groep zijn toegewezen, kunnen mediabestanden delen met alle groepsleden. Ze kunnen ook de toegang van alle groepsleden tot mediabestanden beheren, inclusief het bewerken en delen ervan. Lees meer over het delen van media met een groep in Studio.
Afhankelijk van hoe u uw groepsrollen configureert, kunnen groepsleden mogelijk ook groepsgegevens bewerken, personen aan een groep toevoegen of verwijderen en beheerdersrechten toekennen aan andere groepsleden.
Wanneer je een groep aanmaakt in je account, wijst Studio je automatisch toe als groepsbeheerder. Je kunt elke groep die je hebt aangemaakt verwijderen. Als je jezelf uit een groep verwijdert, wordt de groep niet meer weergegeven in je groepenlijst en heb je geen toegang meer tot de groep of tot media die via de groep met je zijn gedeeld.
Let op: Het aanmaken van groepen is een gebruikersmachtiging. Als u geen groepen kunt aanmaken, is deze functie niet beschikbaar voor docenten aan uw instelling.
Open Studio-instellingen
Klik in het navigatiemenu van Studio op het tabblad Instellingen .
Open groepen
Klik op het tabblad Groepen .
Groep aanmaken
Klik op de knop Groep maken [1].
Opmerking: Studio geeft een melding weer als je nog geen lid bent van een groep [2].
Voer de groepsnaam in
Voer in het scherm 'Groep aanmaken' een naam voor de groep in het veld 'Groepsnaam' in.
Groepsleden toevoegen
Om iemand aan de groep toe te voegen, voer je de naam van die persoon in het veld ' Mensen toevoegen' in [1]. Klik in de lijst met zoekresultaten op de naam.
Groepsledenlijst bekijken
De groepsleden worden weergegeven in de lijst met groepsleden [1]. Je kunt ook de groepsgebruikersrol van elk lid bekijken [2].
Opmerking: Wanneer je een groep aanmaakt, word je automatisch als groepsbeheerder aan de groep toegevoegd [3].
Groepslidrollen bekijken
Gebruikers van een Studio-groep kunnen een van twee groepsrollen hebben.
Standaard worden groepsleden toegevoegd met de rol 'Lid' [1]. Leden kunnen Studio-mediacontent delen met andere leden in de groep.
Als alternatief kunnen groepsleden de rol van Manager toegewezen krijgen [2]. Managers kunnen inhoud delen met andere groepsleden, groepsleden toevoegen en verwijderen, en anderen aanwijzen als groepsmanager.
Om de gebruikersrol van een groepslid te wijzigen, zoek je de gebruiker in de lijst en klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [3]. Klik om een gebruikersrol te selecteren [4].
Groepslid verwijderen
Om een groepslid uit de lijst te verwijderen, zoek je de gebruiker in de lijst op en klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [1]. Klik vervolgens op de optie Verwijderen uit groep [2].
Groep opslaan
Klik op de knop ' Opslaan '.
Groep bekijken
Op je pagina 'Groepen' kun je de groep bekijken.
Je kunt ook groepen beheren .