Als docent kunt u een lijst van al uw Studio-groepen bekijken op de pagina 'Groepen' in uw Studio-instellingen. Afhankelijk van uw rol in elke groep kunt u de ledenlijst bekijken, een groepsnaam wijzigen, leden toevoegen of verwijderen, de rollen van groepsleden aanpassen, een groep verlaten en groepen verwijderen.
Open Studio-instellingen
Klik in het navigatiemenu van Studio op het tabblad Instellingen .
Open groepen
Klik op het tabblad Groepen .
Groepen bekijken
In Groepen kun je een groep zoeken, een groep aanmaken en een lijst van al je groepen bekijken.
Om een specifieke groep te vinden, voert u de groepsnaam of het groeps-ID in het zoekveld in [1]. De zoekfunctie geeft overeenkomsten uit uw groepenlijst weer.
Om een nieuwe groep te maken , klikt u op de knop Groep maken [2].
In de Groepenlijst kunt u een overzicht van al uw groepen bekijken. De lijst toont de volgende informatie:
- Groepsnaam [3]: de naam van elke groep; standaard worden groepen in alfabetische volgorde weergegeven.
- Groeps-ID-nummer [4]: het ID-nummer dat automatisch aan een groep wordt toegewezen bij het aanmaken.
- Toestemming [5]: jouw rol binnen de groep. Groepsrollen zijn onder andere Lid en Manager.
- Aantal leden [6]: het totale aantal mensen in de groep, inclusief jezelf.
Om extra groepen te bekijken, gebruikt u de paginanavigatiepictogrammen [7]. Er worden maximaal tien groepen per pagina weergegeven.
Om de weergegeven lijst te sorteren op naam, ID, machtiging of aantal leden, klikt u op de kolomkop van de lijst [8]. U kunt sorteren in oplopende of aflopende volgorde.
Let op: de lijst met groepen toont alleen groepen waarvan u lid bent. Als u een groep verlaat, zelfs een groep die u zelf hebt aangemaakt, wordt deze niet meer in uw lijst met groepen weergegeven.
Groepsopties bekijken
Om uw groepsbeheeropties te bekijken, zoekt u de groep in de lijst en klikt u op het pictogram Opties [1]. De weergegeven beheeropties worden bepaald door de machtigingsstatus van uw groep.
Managers kunnen de groep bewerken, verlaten en verwijderen [2]. Bovendien kunnen alle Studio-beheerders groepen beheren.
Leden kunnen de groepslijst bekijken en de groep verlaten [3].
Groep bewerken
Om de details van een groep te bekijken en te bewerken, klikt u op de link met de groepsnaam [1].
U kunt ook de groep in de lijst zoeken en op het pictogram 'Opties' van de groep klikken [2]. Selecteer vervolgens de optie 'Bewerken' [3].
Groepsgegevens bewerken
In het venster Groep bewerken kunt u de groeps-ID [1] bekijken, de groepsnaam [2] bekijken en bewerken, leden toevoegen [3], de lijst met groepsleden bekijken [4] en de rollen van groepsleden beheren [5].
Om de rol van een groepslid te wijzigen, zoek je het groepslid op en klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [6]. Selecteer vervolgens de rol [7] of verwijder het lid uit de groep [8].
Om de groep te verwijderen, klikt u op het pictogram Verwijderen [9].
Om de wijzigingen die je in de groep hebt aangebracht op te slaan, klik je op het pictogram 'Opslaan' [10].
Om het venster Groep bewerken te sluiten, klikt u op de knop Annuleren [11] of op het pictogram Sluiten [12].
Bekijk de melding voor beheerdersleden
Als een groepslid ook een Studio-beheerder is, kan hij of zij elke groep in het Studio-account bekijken en bewerken, zelfs als hij of zij met alleen de rechten 'Lid' aan de groep is toegevoegd. Naast het vervolgkeuzemenu 'Rol' van de beheerder wordt een beheerderspictogram weergegeven.
Groep bekijken
Om een groep te bekijken, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie ' Weergave' [2].
Groepslijst bekijken
In het groepsvenster worden de groeps-ID [1] en de lijst met groepsleden [2] weergegeven.
Je kunt ook je groepslidmaatschap beheren. Om de groep te verlaten, klik je op het vervolgkeuzemenu Rol [3] en selecteer je vervolgens de optie Groep verlaten [4].
Om het groepsvenster te sluiten, klikt u op de knop Sluiten [5] of op het X- pictogram [6].
Groep verlaten
Om een groep te verlaten, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie ' Groep verlaten' [2].
Verlof bevestigen
Klik op de knop 'Groep verlaten' .
Let op: wanneer u een groep verlaat, wordt deze niet langer weergegeven in uw groepenlijst en kunt u de groep niet meer bekijken in uw Studio-account. Studio-beheerders kunnen echter wel alle groepen in het Studio-account van uw instelling bekijken. Als u een groep wilt beheren of controleren die niet in uw groepenlijst wordt weergegeven, neem dan contact op met uw Studio-beheerder.
Groep verwijderen
Om een groep te verwijderen, zoek je de groep in de lijst en klik je op het pictogram 'Opties' van de groep [1]. Selecteer vervolgens de optie 'Verwijderen' [2].
Bevestig verwijderen
Klik op de knop Verwijderen .
Let op: het verwijderen van een groep verwijdert alle leden uit de groep en trekt de toegang tot alle gedeelde media in. Breng de groepsleden op de hoogte voordat u een actieve Studio-groep verwijdert.