In uw gedeelde bibliotheek kunt u de collecties bekijken die met u zijn gedeeld. Als een collectie is gedeeld, kunt u de lijst met groepen en personen bekijken met wie deze ook is gedeeld.
Vanuit de lijst 'Gedeelde bibliotheek' kunt u uw gedeelde toegang beheren, inclusief het intrekken van uw eigen toegang. Als u de collectie aan Studio hebt toegevoegd, of als u de collectie die met u is gedeeld kunt bewerken, kunt u ook de gedeelde toegang beheren voor alle anderen met wie de collectie is gedeeld.
Open gedeelde bibliotheek
Klik in het Studio-navigatiemenu op het vervolgkeuzemenu ' Gedeelde bibliotheek' .
Om een collectie te openen, klikt u op de link met de naam van de collectie.
Deel de collectie
Klik in het venster Collectie op het pictogram Opties [1]. Klik vervolgens op de link Collectie delen [2].
Bekijk de lijst met gedeelde opties
Bekijk de groepen en individuen met wie de collectie wordt gedeeld in de lijst 'Gedeeld met ' [1].
Je kunt de verzameling ook delen met andere gebruikers en groepen [2].
Opmerking: Als de verzameling alleen met 'Kan bekijken'- toegang is gedeeld [3], kunt u de verzameling delen met andere gebruikers en groepen. U kunt deze echter alleen delen met 'Kan bekijken'-toegang.
Om uw eigen toegang tot de collectie te beheren, klikt u op het vervolgkeuzemenu 'Toegang delen' [1].
Als het bestand met u is gedeeld met toegang tot 'Kan bekijken' [2], kunt u de optie ' Kan bewerken' niet selecteren [3].
Om uw gedeelde toegang te verwijderen, klikt u op de optie Toegang intrekken [4].
Als je de collectie aan Studio hebt toegevoegd of als deze met bewerkingsrechten met je is gedeeld, kun je de gedeelde toegang van anderen beheren.
In het gedeelte 'Gedeeld met' zoekt u de gebruiker of groep in de lijst. Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu 'Toegang delen' [1].
Om een andere gebruiker de mogelijkheid te geven de verzameling te bekijken, kopiëren en delen, selecteer je de optie 'Kan bekijken' [2].
Om een andere gebruiker de mogelijkheid te geven de verzameling te bekijken, bewerken, verwijderen, downloaden, kopiëren en delen, selecteert u de optie 'Kan bewerken' [3].
Om de gedeelde toegang van een gebruiker te verwijderen, klikt u op de optie Toegang intrekken [4].
Klik op de knop Bijwerken .