Canvas Career-oplevelsen er designet til at hjælpe voksne studerende med videreuddannelse og karriereudvikling. Som kontoadministrator kan du:
- Se, hvordan eleverne klarer sig på tværs af kurser, med AI-drevet indsigt
- Opret og administrer programmer og kurser, herunder AI-drevet kursus- og indholdsoprettelse
- Tilmeld elever baseret på brugerattributter såsom afdeling eller team
- Tilpas færdigheder til læring for at sikre, at dine programmer skaber målbare resultater
For at se brugermenuen skal du klikke på rullemenu-ikonet [1]. Du kan se beskeder ved at klikke på indbakke- ikonet [2]. For at skifte konto skal du klikke på rullemenuen Konto [3]. For at skifte din adgang skal du klikke på rullemenuen Adgang [4]. For at administrere brugerindstillinger skal du klikke på knappen Brugerindstillinger [5]. For at logge ud af din konto skal du klikke på knappen Log ud [6].
Se data og indsigt
Siden Data og indsigt [1] viser elevens fremskridt på tværs af kurser og programmer med widgets [2]. Klik på knappen Indsigtsfeed [3] for at se AI-genereret indsigt i realtid om elevens fremskridt, færdighedsudvikling og engagement [4]. Fra feedet kan du klikke på et kort for at udføre en foreslået handling, f.eks. at sende en note. Noten er forudgenereret baseret på indsigten og vises i elevens Canvas Career-indbakke og sendes til deres e-mail.
Bemærk: Dette dashboard erstatter ikke administration og kursusanalyse.
Vis personadministrator
Roller på kursusniveau er roller med tilladelser, der giver en bruger adgang på kursusniveau. Normalt kan brugere med disse roller ikke se mere end det, der er i deres Canvas-kurser.
Canvas Career tilbyder fem grundlæggende brugerroller på kursusniveau, der hver især inkluderer deres eget sæt standardtilladelser. Canvas Career-basisrollerne er:
- Lærer [1]: Lærertilladelser har tilstrækkelige tilladelser til at få adgang til og interagere med kursusmaterialer.
- Instruktør [2]: Instruktørrollen giver en bruger kursusadministratorrettigheder, hvilket giver dem kontrol over deres tildelte kursus eller kurser. Institutioner kan dog revidere og begrænse disse tilladelser efter behov, afhængigt af din institutions behov.
- Facilitator [3]: Facilitatorrollen er beregnet til at understøtte instruktørrollen. Administratorer kan administrere facilitatortilladelser.
- Designer [4]: Designerrollen bruges til at tilmelde brugere, der er ansvarlige for oprettelse og administration af kurser. Generelt har brugere med designerrollen tilladelser, der giver dem mulighed for at oprette og kuratere kursusindhold og se kursusbrugsdata. Disse tilladelser kan dog variere mellem institutioner.
- Observatør [5]: Denne brugerrolle kan knyttes til en elev, der er tilmeldt et kursus. Observatører har færrest tilladelser.

For at se tilladelser for kontoroller skal du klikke på linket Kontoroller [1]. Kontoadministratorer kan indstille tilladelser for alle brugere i Canvas Career. Administratorer kan oprette yderligere roller på kontoniveau med tilladelser på kontoniveau ved hjælp af knappen Tilføj rolle . [2] .
For at se listen over elever skal du klikke på linket Personer [1]. Administratorer kan klikke på filterikonet for tabelkolonnen [2] for at redigere og organisere filterindstillingerne. Du kan filtrere brugermetadataene og vælge alle brugere, du kan tilmelde. For at administrere en bruger skal du klikke på ikonet Indstillinger [3]. For at udføre massehandlinger på siden skal du vælge mere end én bruger [4] og klikke på knappen Massehandlinger [5]. Derfra kan du tilmelde de valgte elever, tildele dem en leder, sende dem en besked, suspendere eller slette dem [6].
Bemærk: Administratorer kan også tilføje nye brugere via en CRM-platform (Customer Relationship Management).
Du kan tagge brugere med Organisationer [1], Afdelinger [2], Teams [3] og Organisationsroller [4].
Vis synkroniserbare objekter
Synkroniserbare objekter er dit centrale knudepunkt til administration og genbrug af indhold og aktiviteter. Klik på rullemenuen Læringsbibliotek [1], og klik derefter på linket Synkroniserbare objekter [2]. For at tilføje synkroniserbare objekter kan du manuelt tilføje indhold og aktiviteter [3] eller generere indhold med IgniteAI. Derudover kan objekter kopieres fra andre kurser.
Bemærk: Indhold skal tilføjes manuelt; det tilføjes ikke automatisk. Du kan tilføje indhold ved at kopiere eksisterende indhold, oprette nye objekter eller bruge IgniteAI.
Når du har udgivet indhold, skal du vælge, hvor du vil synkronisere det [1], og derefter klikke på knappen Synkroniser [2].
Tilføj et nyt program
Læringsudbyderadministratorer kan oprette programmer ved at samle eller gruppere kurser, hvilket giver brugerne mulighed for at tilmelde sig flere kurser på én gang og giver en struktureret kursussekvens. Klik på rullemenuen Læringsbibliotek [1], og vælg linket Programs [2]. Klik derefter på knappen Tilføj et program [3].
For at oprette et lineært program skal du vælge linket Lineær [1]. For at oprette et ikke-lineært program skal du vælge linket Ikke-lineær [2]. Klik derefter på knappen Tilføj kursus [3].
Bemærk: Kurser inden for et program kan være obligatoriske eller valgfrie.
Tilføj nye kurser
Alle kurser på din konto vises på siden Kurser. For at oprette et nyt kursus skal du klikke på rullemenuen Læringsbibliotek [1]. Klik derefter på linket Kurser [2]. For at oprette et kursus manuelt skal du klikke på knappen Tilføj kursus [3]. Administratorer har også mulighed for at bruge IgniteAI til at hjælpe med at oprette kurser [4] .
Vis færdighedsadministrator
For at se færdighedstaksonomien skal du klikke på rullemenuen Færdighedsadministrator [1]. Klik derefter på linket Færdighedstaksonomi [2]. For at redigere en færdighed skal du holde musen over færdighedsnavnet [3] og klikke på ikonet Rediger [4]. For at tilføje en færdighed skal du klikke på knappen Tilføj [5]. Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på knappen Synkroniser [6]. Synkronisering af dine færdigheder vil tilføje, opdatere og fjerne de færdigheder, der er knyttet til dit læringsindhold, f.eks. sider, opgaver og eksterne værktøjer. Denne proces vil også påvirke færdigheder, som eleverne allerede har tilegnet sig.
For at flette eller slette færdigheder skal du markere de ønskede afkrydsningsfelter [7]. For at flette færdigheder skal du klikke på knappen Flet [8]. For at slette valgte færdigheder skal du klikke på knappen Slet [9]. For at slette individuelle færdigheder skal du klikke på papirkurvsikonet [10].
For at se og redigere konfigurationer, f.eks. uploade din egen færdighedstaksonomi, Klik på fanen Konfigurationer [11].
Klik på linket Færdighedsjustering [1] for at se de kurser [2] og programmer [3], der er tilpasset hver færdighed.